Instructies voor app

KNLTB Club App

 

Onze vereniging gebruikt de KNLTB Club App. Er zitten leuke functies in en er wordt continu aan gewerkt door de tennisbond. Maar er zitten ook wat haken en ogen aan. Daarom hieronder enige uitleg.

 

Hoe download je de app?

Als je in bezit bent van een smartphone kun je de app downloaden. Voor je Iphone via de Apple / IOS app store: KNLTB Club App voor Iphone. Voor je Android via de Google Play store: KNLTB Club App voor Android.

 

Als je de app gedownload hebt, kun je inloggen met je bondsnummer en wachtwoord van MijnKNLTB. Als je deze gegevens niet meer weet, lees dan in de geautomatiseerde mail die KNLTB.Club je onlangs heeft gestuurd. Volg de inloginstructies.

 

Eerste keer inloggen

Als je de app gedownload hebt en je logt in met je bondsnummer en wachtwoord, dan zal de app je vragen om een clubkeuze te maken. Je moet zelf even zoeken naar Nijmegen-Quick.

Wanneer je onze club hebt ingesteld, krijg je een verzoek om je gegevens te verifiëren. De app zal je vragen om je emailadres en telefoonnummer. Klik daarna op de link die je per sms hebt ontvangen zodat je account actief wordt.

 

Schermen in de KNLTB Club App

De app heeft een aantal schermen waar tussen je kunt navigeren.

 

Home

Je begint altijd op het scherm met het huisje (‘home’ scherm). Hierin vind je informatie over het weer, het clubnieuws, kun je leden zoeken op naam, een vind je onderaan beschikbare maatjes (leden die je kunt benaderen om te tennissen).

 

Profiel

Het tweede scherm heeft het icoontje van een poppetje. Dit scherm toont jouw profiel. Je foto en rating enkel/dubbel worden primair getoond. Rechts bovenaan in het scherm staan ‘drie liggende streepjes’. Daar kun je instellingen wijzigen. Om de app zo goed mogelijk te laten werken, raden wij je aan om de standaard instellingen te gebruiken.

 

Onderaan deze pagina vind je informatie over je gespeelde of ingeschreven toernooien en je favoriete spelers en teams. Die favorieten zijn in het begin nog leeg, maar via de knop ‘Favorieten zoeken’ kun je die eenvoudig toevoegen. Eenmaal toegevoegd, dan kun je bijvoorbeeld de resultaten van een speler of team volgen en alle gegevens van jouw toernooi of competitie vinden (zoals speelkalender en stand).

 

Baan afhangen

Het derde scherm wordt door Nijmegen-Quick vooralsnog niet gebruikt. Dit scherm heeft het icoontje van een tennisbal en hiermee zou je een baan kunnen afhangen.

Het lijkt alsof deze optie wel in gebruik is, want je kunt redelijk ver doorklikken. Een speler zoeken, een dag kiezen, maar bij het kiezen van een tijd krijg je pas laat een melding dat je niet kunt reserveren. De melding die je dan zit meldt het volgende: “Sorry, op de gekozen dag zijn geen banen meer beschikbaar. Selecteer een ander dag in de kalender.”

Wij kunnen de melding niet aanpassen, dit is in beheer van de KNLTB. Het betekent echter niet dat er geen banen beschikbaar zijn. Dus kom vooral allen naar de club om te tennissen, maar hang af zoals altijd op het afhangbord in ons clubhuis.

 

Maatjes

Het vierde scherm biedt de mogelijkheid om een tennismaatje te vinden. Iedereen die de app gedownload heeft en zich als ‘maatje’ beschikbaar stelt, kan door clubleden gevonden worden en benaderd worden om te tennissen.

 

Bij ‘mijn voorkeuren & info’ kun je je instellingen wijzigen. Je kunt aangeven welke doelgroep je wilt vinden en voor wie je vindbaar wilt zijn. Dit doe je door de velden leeftijd, speelsterkte, beschikbaarheid en geslacht aan te passen naar jouw wensen.

Als je de instellingen hebt aangepast en weer terug gaat naar het scherm ‘maatjes’, vind je halverwege de pagina ‘Spelers met vergelijkbare voorkeuren’. Je kunt op iemand klikken om meer informatie over die persoon te zien en hem/haar een verzoek sturen om te tennissen. De ontvanger krijgt dit verzoek in zijn mail.

 

Verder naar onder in het maatjes scherm vind je nog spelers die vandaag en morgen iemand zoeken en ‘alle zoekende spelers’.

 

Meer

Ten slotte het scherm ‘Meer’ (drie bolletjes). Hier vind je onder andere KNLTB nieuws, maar ook kun je hier terecht voor app instellingen. Bij de instellingen kun je bijvoorbeeld kiezen om push notificaties te ontvangen. Dit zijn meldingen op je telefoon als er bijvoorbeeld clubnieuws is. Wij adviseren om dit voorlopig aan te zetten. Zo blijf je op de hoogte van nieuws van Nijmegen-Quick en eventuele ontwikkelingen in de app.

 

Tot slot

Het succes van deze app staat of valt op twee punten:

  • Het aantal leden van Nijmegen Quick die deze app download en actief gaat gebruiken en zich beschikbaar stelt als maatje.
  • De app ontwikkelingen door de KNLTB. Toernooien en competitie zijn inmiddels toegevoegd en er zal komend jaar nog meer geïntroduceerd worden. Update je app dus wanneer je hierover een melding krijgt.

 

Wij hopen dat jullie je weg vinden in de app. Als er vragen zijn m.b.t. de app, kun je mailen naar mwjg.arts@gmail.com

 

Succes!