Jeugd actief uit de startblokken in 2023

01 mei 2023


Misschien heb je meegedaan of misschien heb je er wat van gezien. De jeugd heeft de toekomst, zeggen ze. Wat dat betreft zitten we goed met de vele enthousiaste, sportieve kids bij onze club. Ze zijn de eerste maanden van het jaar alweer flink actief geweest en hebben er al vele leuke activiteiten opzitten. Tijd dus voor een kleine update.   

We zijn het jaar begonnen met de winteractiviteit. Wat we gingen doen was vooraf nog een verrassing voor de deelnemers. Dit jaar zijn we gaan lasergamen op de club. Er werd in teams gestreden om onder andere de vlag van de tegenstanders. Van groot tot klein allemaal even fanatiek. Een geslaagde dag.   

En dan hadden we nog het Mini-Maxi-Toernooi met dit jaar het thema “Ode to the legends (to be?)”, dat afgelopen november in het water was gevallen. Dit keer kon het gelukkig wel doorgaan. Druk bezet en een zeer gezellige dag met leuke wedstrijdjes, een quiz, spelletjes en een lekkere lunch.   

Een week later was het alweer tijd voor de tweejaarlijks terugkerende oefenmiddag voor de competitie voor de jeugd. Een middag waarin de kids kennismaken met hun team, wedstrijdjes oefenen tegen elkaar en samen een leuke (team)activiteit doen. Dit keer hebben de jongere kids een zakje gemaakt waar ze hun tennisballen in kunnen bewaren en de oudste kids hebben lekker wat gedronken met wat te snacken erbij. Daarnaast leren de kids en hun ouders tijdens deze middag de spelregels/telling verder kennen. Want per kleur (leeftijdscategorie) waarin ze spelen verandert deze ook steeds mee.   

Voor de ouders hebben we een aparte informatieavond gehouden om uit te leggen hoe alles werkt en wat van hen verwacht wordt als zij de hostclub (bij thuis spelen) zijn.   

Ondertussen hebben ook de proeflessen die via Sjors Sportief door ons zijn aangeboden plaats gevonden. Dit zou feestelijk worden afgesloten met een maak-kennis-met-tennis-clinic, waarbij ook andere geïnteresseerde kids zich hadden aangemeld. Helaas bleef het die dag maar regenen en hebben we deze moeten afblazen. De geïnteresseerde kids hebben op een ander moment alsnog een proefles gedaan. En er is zelfs alweer een aantal kids lid geworden. Welkom en tot snel op een activiteit!  

Direct na al deze activiteiten is de jeugd begonnen met de voorjaarscompetitie. Deze is nog in volle gang, maar de eerste weken waren al erg geslaagd. We wensen ze voor de komende weken nog heel veel plezier en succes!  

Na de voorjaarscompetitie staat de Quick Classics Jeugd (oftewel de clubkampioenschappen) op de planning, tegelijk met de Quick Classics voor de senioren, namelijk van 3 t/m 9 juli. Zet het vast in je agenda. Binnenkort daarover meer informatie.  

Als je dit leest, wil je toch niet anders dan een bijdrage leveren aan de jeugd? Extra aanvulling in de jeugdcommissie is altijd welkom. Dus wil jij je steentje bijdragen, laat het aan één van de jeugdcommissieleden weten of stuur ons een mailtje. 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen