Uitgifte ledenobligaties Nijmegen-Quick

10 oktober 2023


Op donderdag 5 oktober vond een bijzondere ALV plaats. Het onderwerp was de uitgifte van ledenobligaties door T.C. Nijmegen-Quick. De leden stemden unaniem voor de uitgifte.

De eigenaar van ons park, de Stichting Parkbeheer Nijmegen-Quick, krijgt binnenkort te maken met een fikse stijging van de rente op haar bancaire lening. Hierdoor gaan de maandlasten flink omhoog en daarmee tevens de bijdrage van onze vereniging aan de stichting. Als we niets doen en onze huidige bancaire leningen aanhouden, betalen we over de resterende looptijd € 149.000,- aan rente. Daarom hebben we samen met de stichting gekeken naar manieren om deze lening te herfinancieren. We zijn uitgekomen bij het product ledenobligatie in combinatie met periodiek schenken. Dit heeft voordelen voor zowel onze club als onze leden. Door het uitgeven van leden obligaties en daarmee de bestaande bancaire leningen af te lossen, kunnen we de rentekosten terug brengen naar €43.000,- over de resterende looptijd. Dit is een voordeel voor onze club van €106.000,- over de komende 12 jaar!

Voordelen voor de club
Door te besparen op toekomstige rentelasten maken we financiële ruimte binnen Nijmegen-Quick. Deze ruimte kan gebruikt worden voor:
- onderhoud clubhuis;
- vergroening en verduurzaming van de vereniging;
- reservering voor toekomstige vervanging van banen, zodat deze zonder aanvullende financiering bekostigd kunnen worden.

Voordelen voor de leden
1) Je levert een belangrijke bijdrage aan de club. De club kan z'n inkomsten zo meer besteden aan tennisgerelateerde zaken in plaats van aan hoge rentelasten.
2) Het afnemen van een ledenobligatie van de club levert je meer op dan sparen bij de bank. Zie in de rekenvoorbeelden wat het je kan opleveren.
3) Door ledenobligaties af te nemen, kun je bijdragen aan het beperken van contributieverhogingen in de toekomst.

We bieden de ledenobligatie in drie varianten aan: clubliefdeobligatie, voordeelobligatie en rendementobligatie. Deze varianten hebben ieder hun eigen kenmerken en voordelen voor de club en voor jou als lid.

Kijk voor alle benodigde informatie op:
- het inschrijfformulier met daarin informatie, rekenvoorbeelden, een memorandum en een video;
- flyer ledenobligaties met ook een QR-code richting het inschrijfformulier.  

We begrijpen dat er veel vragen zijn over de uitgifte. Daarom organiseren we twee inloopavonden op 12 en 25 oktober aanstaande van 20.30 tot 22.00 uur in ons clubhuis. Ook is het mogelijk dan meteen in te tekenen. Natuurlijk kun je je vragen stellen via [email protected]. Het bedrijf SponsorVisie adviseert ons en ondersteunt ons bij de administratie.  

Verschillende clubs zijn ons al succesvol voorgegaan met uitgifte van ledenobligaties. We hopen, dat veel van onze leden meedoen en ons helpen de komende jaren duizenden euro’s te besparen.

Nieuwscategorieën


Reacties

Luc Kamperman 10-11-2023 10:39

Gefeliciteerd met het behaalde resultaat @Joost en team. Heel mooi!

Arie Stroobant 11-10-2023 11:55

Geweldig goed idee die ledenobligaties. Club en de leden worden er financieel beter van. Dit alles binnen de bestaande regels. Verdiep je er eens in. Of kom gewoon naar de voorlichtingsdagen. Ik zeg … doen.

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen