Nieuwsbericht Nieuwsbrief 5: 24 september 2017

28 september 2017

<< Terug naar overzicht

Voorwoord

Het weer begint weer beter te worden, zodat we bijna zouden vergeten dat de herfst en daarna de winter er weer aan komen. Vandaar dat deze nieuwsbrief in het teken staat van onze herfst- en winteractiviteiten. Hiervoor zijn begin oktober enkele inschrijf deadlines voor activiteiten die in de herfst en winter zullen worden georganiseerd. Naast deze informatie, ook een korte terugblik op een geslaagd open toernooi.

Veel plezier met het lezen van deze nieuwsbrief en wij hopen natuurlijk dat jullie je masseel inschrijven voor de najaars- en winteractiviteiten.

 

Inschrijven voor wintertrainingen tot uiterlijk 2 oktober

In oktober 2017, na de herfstvakantie, starten de winterlessen 2017-2018 voor jeugd en volwassenen weer. De inschrijfformulieren en het lesreglement kunnen jullie vinden op onze website. Inschrijven kan tot uiterlijk 2 oktober!

Inschrijven voor de Winterhard(t) competitie

Het is nog nazomerweer, maar ondertussen staat de 24e Winterhard(t)-competitie al weer voor de deur. Winterhard(t) is een toernooi voor senioren. Deze winteractiviteit wordt gespeeld bij de volgende tennisverenigingen: Lindenholt, Tachys, Union, De Oorsprong, Berg en Dal, Nijmegen Quick, Avanti 55 en Lentse Lawn Tennis Vereniging. We spelen met leden van bovenstaande clubs. Veel variatie dus in verenigingen, banen en tegenspelers.

De speeldagen zijn zaterdag en zondag en de speelperiode is van 4 november 2017 tot en met 4 maart 2018. Een wedstrijd bestaat uit twee dubbelpartijen van elk 40 minuten, met vooraf een inspeeltijd van 10 minuten. Het inschrijfgeld bedraagt 8 euro per team, wat per deelnemer (4 euro) volgens automatische incasso wordt geïnd.

Tot 10 oktober kun je je inschrijven via www.toernooi.nl. Denk bij verhinderingen ook aan je eventuele (wintersport)vakantie! Het uitgebreide reglement vind je ook op www.toernooi.nl.

Tennis Fit start weer op 1 november!

Bij Nijmegen Quick starten we vanaf begin november 2017 weer met het Tennis Fit programma. Tennis Fit is speciaal bedoeld voor senioren (55+) die graag fit willen blijven om zo lang mogelijk te kunnen blijven tennissen. De training bestaat uit een gezamenlijke warming–up, technische tips bijvoorbeeld bij serveren en tactische tips bij het dubbelspel en de toepassing daarvan in een wedstrijdsituatie. Natuurlijk is er ook ruimte voor individuele vragen en aandachtspunten.

Het Tennis Fit programma bestaat uit vijf lessen op de woensdagochtend of van 9.30-10.30 uur of van 10.30-11.30 uur. We starten in de week van 1 november. Het uitgangspunt is om lesgroepen van vier tot maximaal acht personen te maken. Het Tennis Fit Programma wordt aangeboden voor €45,- bij een groep van minimaal vier personen. Interesse? Stuur een mailtje voor 15 oktober naar Anne-Marie Kirch (amkirch55@gmail.com).

Najaarscompetitie 2017

De najaarscompetitie is afgelopen vrijdag 15 september van start gegaan. Deze competitie duurt tot en met zondag 29 oktober. Namens Nijmegen Quick zullen, verdeeld over de vrijdagavond, zaterdag en zondagmiddag, 24 seniorenteams deelnemen. Op www.nijmegenquick.nl zijn teamindelingen, speeldata, inhaaldata en informatie over beschikbaarheid van banen te vinden.

Record aantal deelnemers Open Toernooi 2017

Nijmegen Quick kan terugkijken op een geslaagd Open Toernooi met een record aantal deelnemers, af en toe uitdagende weersomstandigheden en veel gezelligheid.

Een (grotendeels) nieuwe commissie had frisse ideeën om het toernooi nog meer op de kaart te zetten. Er werd voor het eerst gespeeld in poules, spelers kregen na de wedstrijd een verwennerij in de vorm van een zoet of hartig gevuld plankje en het was elke avond mogelijk om op de club te eten. Op vrijdag werden de vertrouwde barbecue en feestavond georganiseerd. Deze keer met Mexicaanse biertjes. Op de finaledag kon iedereen genieten van mooie tennispartijen en ondertussen zich laten masseren of Zuid-Afrikaanse wijnen proeven. Bovendien maakte ons toernooi voor het eerst deel uit van het Nijmegen Tennis Tournament (NTT).

Een uitgebreider verslag vind je op onze website. Voor een fotoimpressie kijk je op onze Facebookpagina. (www.facebook.com/otnijmegenquick).

<< Terug naar overzicht