Nieuwsbericht Nieuwsbrief 10: open toernooi, verantwoord alcohol schenken

23 augustus 2018

<< Terug naar overzicht

Na een extreem warme en droge zomer en hopelijk een goede vakantie is het weer tijd voor wat nieuws van de tennisclub. De afgelopen weken was het niet echt tennisweer, maar wij hopen dat dit de komende weken wel het geval gaat zijn. Met het open toernooi, gevolgd door de najaarscompetitie, is er nog voldoende gelegenheid om je conditie op peil te houden.

Wij wensen jullie veel leesplezier en hopelijk tot snel op de tennisbaan!

Schrijf je uiterlijk maandag 27 augustus in voor ons eigen Sanadome Open

“’t Is weer voorbij die mooie zomer” zingt Gerard Cox. Maar is dat zo? Veel mensen zijn weliswaar terug van vakantie en de extreme zomerse temperaturen hebben we achter de rug. De toernooicommissie meent dat de zomer niet afgelopen is voordat ons eigen Sanadome Open gespeeld is (1 t/m 9 september). We gaan er een mooi toernooi van maken waarbij we ook dit jaar in poules spelen. Dagelijks verzorgen we versbereide gezonde maaltijden en kleden we de finaledag weer gezellig aan met o.a. een wijnproeverij.

Heb je je nog niet ingeschreven, maar sluit jij jouw zomer ook graag gezellig en sportief af? Meld je dan aan via toernooi.nl. Dat kan nog tot maandag 27 augustus 12 uur. We kijken ernaar uit dat je meedoet!

Volg ons ook op Facebook. Hier vind je in de aanloop naar het toernooi meer informatie. Tot in september!

Ook tijdens Sanadome Open: verantwoord alcohol schenken

Zoals velen van jullie weten, oefent de gemeente Nijmegen toezicht uit op het schenken van alcohol bij sportverenigingen. Het gaat hierbij om het niet schenken aan jongeren en het niet schenken aan volwassenen die net iets teveel op hebben. Om alcohol te kunnen kopen of bestellen moet je minimaal 18 jaar zijn. Iedereen die jonger is dan 25 jaar en alcohol bestelt, moet zich kunnen legitimeren. Dat geldt ook bij ons op de tennisclub. Het is van belang, dat iedereen die een bardienst draait, hier alert op is. Vraag tijdens bardiensten daarom naar identificatie, als er twijfels zijn over de leeftijd van de besteller of het gezelschap van de besteller. We zijn verplicht dit aan iedereen onder de 25 jaar te vragen.

Tijdens ons Open toernooi van 1 t/m 9 september zijn er weer veel bardiensten ingepland. We vragen diegenen die tijdens dit toernooi bardienst hebben en de Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) nog niet hebben gevolgd, dit alsnog te doen. Dit kan via de website van NOCNSF.

Velen van ons hebben deze instructie inmiddels gevolgd en de bijbehorende test afgelegd. Bij een positief resultaat krijg je het bewijs van deelname in de vorm van een PDF-document. Dit mag je naar Fabienne mailen (leden@nijmegenquick.nl). Je kunt het ook printen en meenemen als je je bardienst gaat draaien. Bedankt voor jullie medewerking. Hoe meer bewijzen van deelname we kunnen tonen, hoe beter!

Jubileumjaar Winterhard(t)

Het is nu heerlijk zomers weer, maar straks wordt het kouder en dan kun je mee doen aan de 25e Winterhard(t) Competitie. Het is een jubileumjaar met een speciale verrassing op de afsluiting! Wil je meedoen aan de Winterhard(t) Competitie? Dan is het mogelijk om:

  • Heerlijk recreatief bezig te zijn en wellicht toch een prijsje te winnen.
  • Tijdens de wintermaanden lekker op te warmen op de tennisbaan.
  • Een balletje te slaan bij een andere club. Er wordt namelijk gespeeld bij de volgende tennisverenigingen: Lindenholt, Tachys, Union, De Oorsprong, Berg en Dal, Nijmegen Quick, Avanti ‘55, LLTV Lent, Rapiditas, Slow en Weurt. Kortom, veel variatie in verenigingen, banen en tegenstanders!

Je kunt je inschrijven via www.toernooi.nl tot 20 oktober 2018. Denk bij verhinderingen ook aan je eventuele (wintersport)vakantie! Informatie betreffende toernooi en reglement:

  • Het is een toernooi voor senioren
  • De speeldagen zijn zaterdag en zondag en de speelperiode is 3-11-2018 t/m 24-2-2019
  • Een wedstrijd bestaat uit twee dubbelpartijen van elk 40 minuten, met vooraf een inspeeltijd van 10 minuten
  • Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per team, wat per deelnemer (5 euro) via automatische incasso wordt geregeld
  • Het uitgebreide reglement vind je op www.toernooi.nl

 

 

<< Terug naar overzicht