De trainers Annemarie Kirch en Patrick de Groot

 

Annemarie en Patrick, de trainers van TC Nijmegen-Quick
    
Voor tennisles kunt u het hele jaar bij ons terecht op de smashcourt banen van TC Nijmegen-Quick! Wij geven beide aan zowel junioren als senioren les.
Zowel in groepslessen als duo- of privé lessen. De lessen worden gegeven op maandag t/m vrijdag in de ochtenden, middagen en avonden.
Wij gaan graag met jullie de tennis baan op om het tennisspel aan te leren of te verbeteren. Voor jeugd en volwassenen. Ieder op zijn of haar niveau waar plezier en actief gezond bewegen bovenaan staan.
Als beginner (jeugd en volwassenen) zal het plezier in het tennisspel vaak worden vergroot wanneer o.a. de basisslagen, de positionering in het enkel/dubbelspel en tactieken direct goed worden aangeleerd.
Voor de aller jongsten zal tennis spelenderwijs in bal- en slagvaardigheid aangeboden worden d.m.v. het principe Tenniskids. Hiervoor gebruiken we verkleinde tennisveldjes en  verschillende stage ballen (variërend in hardheid en grootte) die de stuit en snelheid van de bal aan past aan het niveau van het kind zodat de techniek en de rally makkelijker en eerder bereikt wordt. Dus eerder succesbeleving in het spel en het zelfvertrouwen zal daardoor ook vergroot worden. Ook zal in deze lessen de coördinatie getraind worden m.b.v. loopladders, voetenwerk oefeningen en oefeningen voor de grondvormen van bewegen. 
Voor gevorderde spelers kan het trainen en verbeteren van de (speciaal)slagen (topspin, slice etc.) in de verschillende spelsituaties een doel kunnen zijn om te trainen.
Maar door het volgen van lessen zal je niet alleen een betere tennisser worden. Ook zal de conditie verbeteren, de fitheid toenemen en het plezier vergroten op de club tijdens de wedstrijdjes van de inloopavond op woensdagavond (voor volwassenen), clubkampioenschappen, competitie, toernooitjes en natuurlijk het vrij spelen met andere leden.

Patrick de Groot (27/12/'72)

trainerslicenties A/B
patricknijmegenquick@hotmail.com
06-39861943

 

 

 

 

 

Beste leden,

Mijn naam is Anne-Marie Kirch, ik woon in Nijmegen Oost en tennis is al 30 jaar mijn favoriete sport. Ik geeft tennisles op TC Nijmegen-Quick, de universiteit en in Zetten.

 Op de baan geef ik technische tips om je slagen te verbeteren en zoom daarnaast ook in op tactische keuzes en de mentale aspecten van het tennisspel. Ik vind het prettig om te werken met  zowel junioren en senioren die gemotiveerd zijn om hun eigen spel te verbeteren. In het tennisspel  probeer ik je te stimuleren om je eigen kracht te ontdekken en de verschillende spelsituaties te (leren) herkennen.  Daarnaast sta ik open voor je eigen leerdoelen en wensen tijdens de training, dus kom gerust met je vragen! Het is de kunst om te leren van eerder gemaakte fouten en op het juiste moment de goede keuzes te maken. Naar mijn idee kun je na een verloren wedstrijd toch tevreden zijn, als je je eigen doelen hebt gerealiseerd.

Als je leert je spel te ontwikkelen ga je ontdekken dat je met (nog) meer plezier de baan op stapt om te genieten van deze mooie sport!

Sportieve groet,

Anne-Marie Kirch

trainerslicentie A

amkirch55@gmail.com

0613973420