Indeelavonden

Algemene informatie

Iedere woensdagavond van 20.00 tot en met 23.00, met uitzondering van de periode dat er woensdagavond competitie is, is er een indeelavond voor senioren. Alle senioren kunnen dan komen tennissen. Naast een sportief en ook gezellig ontmoetingsmoment voor leden die dit al jaren doen, is de indeelavond een mooie kans voor nieuwe leden om de club en zijn leden beter te leren kennen. Het maakt niet uit of je alleen komt of samen met een ander lid. Je maakt door de opzet van deze avond snel contact met anderen binnen onze vereniging. Van daaruit ontstaan vaak weer afspraken tussen leden om samen vaker te gaan tennissen.

Het is dus een goed moment om andere leden te leren kennen en te leren omgaan met verschillende speltypes en spelers. Misschien wel als afwisseling naast je vaste groepje? Laagdrempelig en vooral erg gezellig.

Hoe werkt het?

Je wordt door een indeler per ronde ingedeeld voor een dubbelpartij (met heel af en toe een uitzondering naar een enkelpartij). De indeler stelt op basis van het aantal aanwezigen en de door jezelf opgegeven sterkte (mag dus anders zijn dan op je pasje) de partijen samen. De speelsterkte van de aanwezigen varieert van 9 t/m 5, dus van beginneling tot meer ervaren. De indeler houdt bij de indeling zoveel mogelijk rekening met het opgegeven niveau en balans aan beide kanten van het net.

Je mag je wensen doorgeven aan de indeler, omdat je bijvoorbeeld een ronde wil oefenen met een teamgenoot. De indeler probeert hier dan rekening mee te houden, maar deze wensen kunnen niet altijd ingewilligd worden. De indeler bepaalt op die avond.

Indeelrondes

Een indeelronde duurt in principe 45 minuten. Vanzelfsprekend maakt het niet uit wanneer je komt of deelneemt op de avond. Je kunt zelf kiezen welke ronde je wilt starten en welke rondes je vervolgens mee wil doen. Je geeft namelijk per ronde aan of je wil meedoen. Belangrijk is wel dat je de aanvangstijden in de gaten houdt, omdat we alleen op de vermelde tijden weer opnieuw indelen.  

1e ronde

20.00 – 20.45

2e ronde

20.45 – 21.30

3e ronde

21.30 – 22.15

4e ronde

22.15 – 23.00

Af en toe komt het echter voor dat het dusdanig gezellig druk is, dat we niet iedereen in één ronde kunnen plaatsen. We passen dan de duur van een ronde aan naar een half uur. Zodat je, als dit gebeurt, maar maximaal een half uurtje hoeft te wachten. Degenen die een ronde hebben gewacht, spelen de volgende ronde sowieso mee. De rondes blijven een half uur duren, tot we weer alle deelnemers in één ronde kunnen plaatsen. Vanaf dan duren de rondes weer de gebruikelijke 45 minuten. Dat betekent dat de starttijden van de rondes dan ook logischerwijs mee veranderen. Het kan dan voor komen dat als je de tweede ronde wil instromen en om 20.45u komt, deze dan al begonnen is. Echter start dan ook de derde ronde alweer binnen een kwartiertje. Dus lang wachten hoef je nooit.

Indeelbord

De indelers werken met het indeelbord. Hierop staan de betreffende baannummers vermeld. Als je binnenkomt is het zaak je direct te melden bij de indeler. Je geeft hem/haar je ledenpasje. Hij/zij deelt vervolgens de wedstrijdjes in met de pasjes. Het kan handig zijn 5 minuten voor de indeelronde aanwezig te zijn, zodat de indeler op tijd je kaartje heeft en je kan meenemen in de indeling van de wedstrijden.  

Kom je de eerste keer, plak dan een stickertje op je pasje met de speelsterkte die je ongeveer speelt. Dit zodat de indeler wedstrijdjes in kan delen die zo gelijkwaardig als mogelijk zijn aan beide kanten van het net. Er zitten stickertjes hiervoor in de indeelbak. 

Even vooruit denken

Nadat een ronde is aangevangen maakt de indeler de indeling voor de volgende ronde. Het is dus belangrijk dat, indien je de volgende ronde niet meer wenst te spelen, je dit laat weten voordat je weer de baan opgaat. Dit kan door ‘jouw’ kaartje verticaal op het bord te plaatsen. Dan weet de indeler dat hij/zijn jou niet meer hoeft mee te nemen in de indeling. Vergeet dat niet, het is niet prettig als bij een volgende ronde blijkt dat je toch niet meer wenst te spelen, terwijl men toch op je rekent.

Indeelcommissie

De Indeelcommissie bestaat op dit moment uit twee personen: Marian de With en Karlijn Breunissen.
Hun taak is ervoor te zorgen dat alles goed geregeld en gecommuniceerd wordt wat betreft de indeling. Belangrijk voor leden is regelmatig de website/mail van onze vereniging te raadplegen voor nieuws of mededelingen.

Indelers

De indeelcommissie werkt met indelers. De indeelcommissie zelf deelt wat vaker in. De overige weken wordt er ingedeeld door steeds een andere indeler.  

Reguliere deelnemers aan de indeelavond worden benaderd met het verzoek een keer in te delen. Het voordeel hiervan is dat het indelen niet op een kleine groep neerkomt. In de praktijk betekent dit dat de indelers minimaal één keer per 4 maanden een avond voor hun rekening nemen. Je kan aangeven wanneer je wel of niet kan.  

We werken met het principe vele handen maken licht werk. Dus een grote groep vaste indelers deelt allemaal om de beurt een avond in.  

Om dit wat aantrekkelijker te maken voor degene die indeelt, speelt degene die indeelt altijd de rondes mee! De indeler is de belangrijkste dame/heer van de avond. Mochten in een speelronde spelers niet kunnen worden ingedeeld, dan wordt 'blind' een naam getrokken uit de op dat moment aanwezige spelers. Degene die de pech heeft een ronde niet te kunnen spelen, wordt uiteraard in de volgende ronde wel ingedeeld. Spelers die in de voorgaande week werden uitgeloot voor een speelronde, kunnen de week erop niet worden uitgeloot. Spelers die maar 1 ronde willen spelen, kunnen in theorie dus de pech hebben dat ze die ene ronde een ronde later kunnen spelen. Gelukkig komt het niet zo heel vaak voor dat mensen niet kunnen spelen, en betreft het vrijwel altijd maar 1 persoon (als er 2 personen over zijn, kunnen deze enkelen).  

Bedenk je zelf al dat je dit wel een keer een avond wil doen, dan graag! Laat het even weten aan Marian of Karlijn, dan zorgen ze dat je wordt meegenomen in de mailing. 

Vragen, opmerkingen en suggesties

Mocht je vragen, opmerkingen of suggesties hebben, aarzel dan niet contact op te nemen.
 

Wij zien jullie graag op de indeelavond!