Laddercompetitie

Doe jij ook mee aan de laddercompetitie?
De laddercompetitie is niet alleen een mooie manier om jezelf sportief te meten met anderen, maar ook een uitstekende manier om beter te gaan tennissen, nieuwe leden te leren kennen en tennismaatjes te vinden. Het zorgt voor meer binding binnen de club.

Wat is de laddercompetitie?
Bij een laddercompetitie dagen spelers elkaar uit voor een wedstrijdje tennis. De lager geplaatste speler daagt een hoger geplaatste speler uit en als de uitdager wint, stijgt zijn positie op de ladder. Je positie op de ladder bepaalt aan het einde van het seizoen wie de laddercompetitie wint.

Welke competitie wordt gespeeld?
Dit jaar (2022/2023) spelen we de ladder met de volgende onderdelen:
-  Heren Enkel
-  Dames Enkel
-  Heren/ Gemengd Dubbel
-  Dames Dubbel

Hoe werkt het?
In de KNLTB Club App kun je je inschrijven voor de laddercompetitie, spelers uitdagen, een baan reserveren, de uitslag invoeren en je positie op de ladder bekijken. Gebruik je de Club app nog niet, download deze dan in de app store. Na het downloaden van de KNLTB Club App, ga je naar de balk onderin de app, klik op spelen en vervolgens wedstrijden. Vervolgens zie je het blokje over de laddercompetitie. Je kunt voor een uitdaging kiezen uit 4 spelers/teams die boven je staan in de ladder. Je daagt één van deze clubgenoten/teams uit en maakt een afspraak om te gaan spelen. Na afloop voer je de uitslag in de Club App in. Dit kan even duren voordat je het ziet.

Er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving.  De spelers zorgen zelf voor de ballen. Vergeet niet een baan te reserveren.

Hoe lang duurt de competitie?
De laddercompetitie loopt van 15 oktober 2022 tot en met 31 maart 2023.  

Vragen of informatie?
Mochten jullie vragen hebben stuur dan een mail naar [email protected].

 

De spelregels

Hoe meld ik mij aan? In de Club App bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Klik erop en je vindt de beschikbare competities waarvoor je je kunt inschrijven en de competities waarvoor je je hebt ingeschreven (onder ‘Mijn competities’).

Wat telt als wedstrijd? Je speelt twee sets. Bij een gelijke stand in sets speel je ook een normale tiebreak. Zorg dat je de wedstrijd binnen 7 dagen na het uitdagen hebt gespeeld en de uitslag hebt ingevoerd in de Club App.

Hoe daag ik een speler uit? Je kunt spelers uitdagen via de ranglijst van de Laddercompetitie. Je kunt alleen de speler/het team uitdagen die tot 4 posities boven of onder jezelf genoteerd staan in de Ladder, dus de oranje gekleurde. Om deel te kunnen nemen moet je jezelf eerst inschrijven via de ClubApp.

Mag je meerdere uitdagingen versturen? Nee, het is de bedoeling dat de lopende uitdaging eerst is afgehandeld vóórdat je een nieuwe uitdaging verstuurt.

Waar voer ik uitslagen in? Na afloop van de wedstrijd voer je in de Laddercompetitie’ onder ‘Wedstrijden’ de uitslag van de wedstrijd in. Dit kan even duren voordat het tevoorschijn komt.

Hoe kan ik mijn positie op de ladder zien? In de Club App bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Onder ‘Mijn competities’ vind je de Laddercompetitie en de Ladder hiervan staat onder het tabblad ‘Ranglijst’. Je positie op de ladder stijgt naarmate je meer wedstrijden hebt gespeeld en gewonnen. Je kunt dan telkens weer nieuwe spelers uitdagen tot je de top van de ladder hebt bereikt.

Wat als een speler geblesseerd raakt tijdens de wedstrijd? Dan heeft de tegenpartij gewonnen en wordt een eindstand van 6-4, 6-4 ingevuld.

Wat als een speler niet reageert op email? Klik op 'Mijn wedstrijden' en 'Annuleren' en selecteer de speler die niet reageert.

Wat als de score niet op tijd is ingevuld? Als er geen score is ingevuld zakt de eerstgenoemde speler 1 plek. Probeer dit te voorkomen door op tijd contact te zoeken.

Wat als een speler niet kan spelen op de voorgestelde dag? Je kunt samen beslissen een wedstrijd uit te stellen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je 'Annuleren' en selecteer je de andere speler. Je mag van de eerstgenoemde speler verwachten dat deze minimaal 3 dagen (72 uur) voor de voorgestelde dag een uitnodiging heeft gestuurd. De eerstgenoemde speler mag van de andere speler verwachten dat deze binnen 2 dagen (48 uur) reageert.

Wat als beide spelers niet op de voorgestelde dag kunnen spelen en geen andere afspraak kunnen maken? Je kunt een wedstrijd later inhalen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je 'Annuleren' en selecteer je beide spelers. Alleen de resultaten van officiële wedstrijden tellen mee voor de ladder. Resultaten van wedstrijden die door spelers onderling worden georganiseerd kunnen niet worden geregistreerd.

Aanvullende regels:
- De aanmeldingen worden op volgorde van rating in de ladder geplaatst.
- Als de uitgedaagde speler niet binnen 2 weken de uitdaging kan aangaan, wisselt hij/zij van positie in de ladder met de uitdager.
- Wanneer je iemand hebt uitgedaagd en niet hebt gewonnen, mag je niet direct dezelfde speler weer uitdagen. Hier moet minimaal twee weken, óf een andere ladderwedstrijd tussen zitten. Hetzelfde geldt wanneer je uitgedaagd bent en verloren hebt.
- Komt één van de spelers zonder bericht niet opdagen, dan heeft hij verloren. Dan heeft de tegenpartij gewonnen en wordt een eindstand van 6-4, 6-4 ingevuld.
- Leden die zich na de start van de laddercompetitie aanmelden, zullen onderaan de ladder worden toegevoegd.

Wat is een geschikte dag om de wedstrijd te spelen? Je kunt de wedstrijden op alle dagen spelen. Op de doordeweekse avonden zijn de banen al redelijk bezet voor trainingen en recreanten. Wij adviseren de ladderwedstrijden te spelen op de vrijdagavond en in de weekenden als er geen competitie is.