Over Nijmegen Quick

De tennisclub Nijmegen-Quick is sinds april 2006 gevestigd aan de Nijmeegsebaan 141 in het sportpark Marienbosch. Hier hebben wij de beschikking over een 8-tal in 2023 geheel vernieuwde Smash-Court banen, allen met verlichting, waarop het hele jaar door getennist kan worden. Ook hebben we een prachtig clubhuis van waaruit je een panoramisch uitzicht hebt over 6 van de 8 banen. 

Frank Mertens is onze parkbeheerder. Trainingen worden verzorgd door tennisschool TSTK.

Momenteel heeft onze club ruim 900 leden. T.C. Nijmegen-Quick is een prestatieve én gezellige vereniging. Wij richten ons op alle speelsterktes en alle leeftijdscategorieën. Toptennis is dus niet onze eerste prioriteit, wel topprestaties voor zover deze binnen ieders mogelijkheden liggen.
 

Korte historie

 
De tennisclub Nijmegen-Quick bestaat sinds 20 januari 1964 in de huidige vorm. Zij is voortgekomen uit de "Nijmeegsche Lawn Tennisclub" (opgericht in 1889) en de N.T.L.C. "Quick" (opgericht in 1921). Het jaartal 1889 is nog tien jaar (!) voor de oprichting van de Koninklijke Nederlandse Tennis Bond, de KNLTB. Wij zijn dus een club met een lange en rijke historie. Wij zijn aangesloten bij de KNLTB en staan als vereniging ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Sedert 1935 werd er gespeeld op de vorige locatie aan de Marienboomseweg (Kwakkenberg), totdat in 2005 een gewijzigd bestemmingsplan onze verhuizing naar de Nijmeegsebaan in 2006 noodzakelijk maakte.

 

Barbezetting

 
De barcommissie regelt de openingstijden van de bar. Deze commissie stelt een rooster op. Hiervoor wordt op bijna alle seniorleden een beroep gedaan om minstens eenmaal per jaar een bardienst te doen (vaker mag natuurlijk altijd!). Alleen op die manier kan de bar regelmatig, in elk geval 's avonds en in de weekenden, open blijven.
 

Afhangen en spelen

 
Afhangen (het reserveren van een baan) gebeurt volledig digitaal via de knltb clubapp. In het clubhuis (portaal) hangt een digitaal afhangbord. Hiermee kun je ter plekke een baan afhangen. Ook kun je je digitale reservering hier bevestigen.

Het afhangreglement is te vinden bij het afhangbord.

 

Introductie

 
Elk lid kan niet-leden introduceren. Dit kan ten hoogste tienmaal per verenigingsjaar. Een niet-lid mag per verenigingsjaar hoogstens tienmaal geïntroduceerd worden. Wees bij drukte op de banen terughoudend met introduceren. Leden hebben altijd voorrang boven introducées/niet-leden.

Betaling voor introducés kan bij het afhangen in de clubapp via iDeal. Het tarief is €6,- per uur, maar zal bij afhangen in de clubapp omgerekend worden afhankelijk van of men gaat dubbelen of singelen.

Overtreding van deze bepalingen wordt door het bestuur beboet met een nader te bepalen bedrag.