Onze banen

Onze club beschikt over 8 smashcourt (of zandkunstgras) banen, die het grootste deel van het jaar bespeelbaar zijn. Om de banen in een optimale conditie te houden zijn er ook regels/afspraken waaraan onze leden zich dienen te houden. De baan vegen na het tennissen en het juiste tennisschoeisel zijn de belangrijkste (zie ook ons baanreglement). Zelfs bij onze 'All-Weather' banen kunnen extreme regen of vorst het spelen tijdelijk onmogelijk maken. 

Het onderhoud van ons park wordt verricht door een beheerder/parkmanager. Deze heeft een eigen kantoor in het clubhuis. De parkmanager bepaalt wanneer er na regen of vorst weer op de banen gespeeld mag worden. Dit wordt ook zoveel mogelijk via de website bekend gemaakt.

Op onze club is passende tenniskleding gewenst. Wij willen dit niet precies voorschrijven maar vragen hiervoor wel je aandacht. Liever geen leggings, fietsbroeken, spijkerbroeken etc.

Wanneer mogen onze banen worden bespeeld?

Zandkunstgras (Smashcourt, Tennispro Vision, Advantage Red Court, AA Tennisrood, Domo Avantage, Probounce)
- Bij vorst kan er wel getennist worden, bij dooi, sneeuw en ijzel niet. Bespeling kan dan beschadigingen (oneffenheden in de toplaag en de fundering) veroorzaken. Als de vorst uit de grond is zijn de banen weer bruikbaar. Dat is één of enkele dagen na de vorst (afhankelijk van de weersomstandigheden).
- Schuif sneeuw niet weg: dat kan de mat (toplaag) beschadigen en een ongelijke verdeling van het infillmateriaal (toplaagmateriaal) tot gevolg hebben.

Do's en don'ts bij het slepen:

- Na het tennissen bij droog weer altijd slepen, ook als er anderen staan te trappelen om de baan op te gaan. Tussendoor even snel slepen zorgt ervoor dat alg geen kans krijgt. Je ziet het effect misschien niet, maar het helpt echt! 

- Sleep in een rondje zodat het zand op de baan blijft 

- Bij regen niet slepen en plassen niet verdelen met een sleepnet. Doe je dit wel, dan smeer je het zand als een soort pindakaas over de baan en slibt alles dicht.

Let bij zware regen en winterweer ook op de berichtgeving van onze parkbeheerder Fabiënne Lansink.